Geld verdienen als bank en rekening houden met de natuur en het milieu gaat heel goed hand in hand. En dat ervaart de consument ook zo, aldus de Bankenmonitor van de Consumentenbond en onderzoek van Independer.nl. Want, zowel de ASN Bank als de Tridos Bank blijkt zeer tevreden klanten te hebben.

Ondanks dat groen sparen bij deze groene banken niet altijd de hoogste rente oplevert.

Klanttevredenheid groene banken hoog

De ASN Bank en Tridos Bank scoren in onderzoek van de Consumentenbond hoge ogen als het gaat om klanttevredenheid.

– De Bankenmonitor van de Consumentenbond

In dit onderzoek werden diverse Nederlandse banken onderzocht op vier aspecten; de deskundigheid, behulpzaamheid, bereikbaarheid en snelheid. De ethische banken ASN en Tridos behaalden beiden een dikke voldoende, namelijk een 8,1.

Groen banken bieden value for money

Wie een hoge spaarrente wenst, let op de prijs/kwaliteitverhouding van een bank. Tenminste dat is de algemene gedachte. Maar het is niet altijd van doorslaggevend belang. Getuige ook de onderzoeksresultaten van Independer.nl.
Prijs kwaliteit verhouding groene banken
De groene spaarrekeningen van zowel ASN als Tridos bieden immers niet de allerhoogste rentes, maar scoren wel hoog in het onderzoek van Independer.nl als het gaat om value for money. En dat terwijl een Bank of Scotland, die een hogere rente biedt een 7,8 haalt op dit onderdeel. En de grote banken als Rabobank, ABN Amro, ING en SNS Bank scoren gemiddeld slechts een 6 op value for money.

Groene banken stellen klant centraal

Ook volgens de Bankenmonitor van de Consumentenbond doen de groene banken, ASN en Tridos, het zeer goed. De directeur van de Consumentenbond verklaarde dat de ASN Bank en Tridos er veel werk van maken om de klant centraal te stellen. “Zij verkiezen het klantenbelang boven het commerciële belang”.

Spaarrentes groene banken vergelijken

Zoekt u een passende spaarrekening? En wilt u geld sparen én het milieu? Wellicht is een groene spaarrekening van de ASN Bank of Tridos Bank het overwegen waard. Op spaarrentesvergelijken.net checkt u eenvoudig de meest recente spaarrentes en voorwaarden van de groene banken.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top