Spaarrente Oostenrijk

Oostenrijk-spaarrente-Europa

Wil je sparen in Oostenrijk en ben je op zoek naar de beste spaarrente in Oostenrijk? Door de komst van online spaarplatform Raisin is het mogelijk om als Nederlander te sparen bij een Oostenrijkse bank zonder dat je daarvoor een Oostenrijks adres moet hebben.

Je dient alleen wel eerst te registreren bij Raisin. Je kunt momenteel kiezen uit spaardeposito’s. Vrij opneembare spaarrekeningen worden beperkt aangeboden. Kies vervolgens Euram bank en geniet een rente van 0,10% bij 2 jaar vast en een welkomstbonus voor nieuwe klanten.

Woon je in Oostenrijk of ben je van plan te verhuizen en heb je dus beschikking over een Oostenrijks adres (of van een vriend) dan kun je onderstaande vergelijkingtabel gebruiken om een spaarrekening te openen bij één van de partnerbanken.

Overzicht Spaarrekeningen Oostenrijk


Wil je een spaardeposito openen in Oostenrijk? Je zet je geld voor een langere periode vast tegen een vaste rente. Bekijk hieronder een overzicht. Ook bij deze banken dien je een adres te hebben in dit land.

Overzicht Termijndeposito’s Oostenrijk


Uw spaargeld in Oostenrijk is veilig tot €100.000. De banken zijn aangesloten bij het depositogarantiestelsel (DGS) volgens de EU richtlijnen.

Spaarrente Oostenrijk vergelijken

Spaarrente Oostenrijk vergelijken: De getoonde rentes in de tabel hierboven geven de maximale rente weer die behaald kan worden op een termijndeposito. Momenteel is het mogelijk om geheel online een deposito af te sluiten.

Depositogarantiestelsel Oostenrijk

Oostenrijk als lidstaat van de EU is verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen.

Kredietwaardigheid Oostenrijk

De kredietwaardigheid van de op Spaarrentesvergelijken.net getoonde landen waarbij AAA de hoogste rating bedraagt en C- of CA-rating de laagste waardering uitdrukt.

Credit ratings

Table Plugin Tabel. Lijst van Europese landen met krediet ratings. bron: Fitch, Moody’s, Standard&Poor’s.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

Top