Gaat de spaarrente weer omlaag? Zaten de spaarrentes in 2011 behoorlijk in de lift? In de vierde maand van 2012 zakken de spaarrentes weer onder de 3%.

rente zoeken

Eind Maart verlaagde Centraal Beheer Achmea de spaarrente op haar internetspaarrekening van 3,00% naar 2,85%. En de afgelopen dagen gingen bij Bank of Scotland , WestlandUtrechtBank de rentepercentages ook omlaag van 3,00% naar 2,90%. Wat gaat de spaarrente doen de aankomende tijd in 2012?

Eerder melden we al dat de spaarrentes opliepen eind 2011 en de eerste maand van 2012. Echter de dalende tendens is weer ingezet. Hiervoor zijn enkele oorzaken aan te wijzen. Een beknopt overzicht.

Verlaging rentetarief bij de ECB
Banken kunnen momenteel namelijk voordeliger geld lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB heef eind 2011 het rentetarief namelijk twee keer verlaagd. In november van 1,5% naar 1,25% en in december vervolgens naar 1%. Daar staat het rentetarief in april ook op. Het is hierdoor voor banken minder noodzakelijk spaargeld van spaarders aan te trekken waardoor de spaarrentes automatisch zakken. Puur een kwestie van vraag en aanbod.

Westlandutrechtbank Sparen

Lagere Euribor
De Euribor, het rentetarief waartegen banken elkaar geld lenen, geldt vaak als uitgangspunt voor de rentetarieven. Sinds oktober 2011 laat de Euribor een dalende lijn zien. Was de 1-maands Euribor in oktober nog 1,35%? Daarna daalde dit tarief sterk richting 0,65%. Het huidige tarief staat op 0,416 april 2012. Deze verlaging duidt erop dat de spaarrentes nog verder omlaag zullen gaan.

Dalende spaarrentes

De verwachting is, volgens de deskundigen, dat binnenkort ook andere banken de spaarrentes verlagen. Wanneer dat gebeurt, is echter moeilijk te zeggen. Spaarders doen er in elk geval goed aan de rentepercentages de komende tijd in de gaten te houden. Daarbij komt, dat er momenteel nog diverse banken zijn die hoge spaarrentes bieden. Zo voert WestlandUtrecht Bank de lijst aan met een spaarrente van 2,90% gevolgd door MoneYou die een spaarrente van 2,85% biedt.

Spaarrente vergelijken

Wil je weten welke (internet)spaarrekening de hoogste spaarrente biedt? Volg dan spaarrentesvergelijken.net voor de meest actuele rentepercentages. Wij vergelijken dagelijks meer dan 40 spaarrekeningen met elkaar.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top