Sparen voor je kind? De opties op een rij

Sparen voor je kind: kan op ontzettend veel manieren. Het loont dan ook de moeite om de voors en tegens van de diverse spaarrekeningen te bestuderen. Want, je wilt natuurlijk wel een spaarrekening met de hoogste rente, zodat je uiteindelijk een mooi rendement behaalt. Een aantal opties waar je uit kunt kiezen bij sparen voor je kind. Van een standaard spaarrekening tot speciale kinderspaarrekeningen.

RenteAanbiederSpaarrekeningWaardering
2,00% DELADELA Spaarverzekering
Valt niet onder Depositogarantiestelsel
Verder
Meer info
4,67% Brand new dayBrand new day kinderrekening
al vanaf €25,- p/m
Verder
Meer info
1,00% ASN BankASN Bank Jeugdsparen
EUR 10 (goed doel)
0,80% Triodos BankTriodos Kinder Toekomst Plan
EUR 10/boek
0,35% SNS BankSNS bank Zilvervloot
foto-groeimeter
0,30% ABN AmroABN AMRO KinderToekomst sparen
+ cadeau

Standaard spaarrekening

Handig aan een standaard spaarrekening is dat je geld opzij kunt zetten wanneer het je uitkomt. Er zijn geen restricties. Vraag is of een reguliere spaarrekening de meest renderende spaaroptie is. Want, de spaarrentes zijn laag. Vergelijk daarom vooraf de rentetarieven goed en kies voor de spaarrekening met de hoogste rente.

Internetspaarrekening

Een internetspaarrekening is snel te openen en kent eveneens geen beperkende voorwaarden. Alleen liggen de spaarrentes wel hoger dan op een reguliere spaarrekening. Een internetspaarrekening scheelt de bank immers administratieve kosten. Dus wil je sparen voor je kind, vergelijk dan zeker ook de hoogste spaarrentes op een internetspaarrekening. Eventueel ook met de rentes van een standaard spaarrekening. Je bent er zo zeker van dat je de beste spaarrekening voor je kind kiest.

Deposito Sparen

Deposito sparen is een slimme manier om geld voor je kind opzij te zetten. Zeker als je geld achter de hand hebt. Uit bijvoorbeeld je spaarloon of een erfenis. Bij een spaardeposito zet je het geld voor een lange tijd en tegen een vaste rente vast. En het aantrekkelijke is: des te hoger je inleg, des te hoger de rente. Bovendien is je rendement gegarandeerd, want het spaargeld is niet onderhevig aan renteschommelingen.

Let echter wel op de voorwaarden als je kiest voor deposito sparen, want die zijn strikt. Wil je wat meer vrijheid? Dan is een flexibel spaardeposito een optie. Weten welke mogelijkheden deposito sparen je biedt? Vergelijk de aanbieders van spaardeposito’s met de hoogste spaarrente en voorwaarden.

Kinder- en jeugdspaarrekeningen

Naast de bovengenoemde spaarvormen hebben banken ook nog speciale kinder- en jeugdspaarrekeningen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale spaarrekeningen van 0 tot 18 jaar, van 4 tot 12 of van 12 tot 15 jaar. Bij sommige rekeningen staat het geld gedurende de looptijd vast en andere spaarrekeningen bieden je de optie om nu en dan geld op te nemen. Ook de spaarrentes variëren. Van hoge rentes met strikte voorwaarden tot lagere rentetarieven in combinatie met flexibele condities.

Ook kennen een aantal jeugd- en kinderspaarrekeningen bonussen. Als je kind jarig is en/of als de rekening afloopt. En tot slot zijn er spaarrekeningen die jongeren als betaalrekening kunnen gebruiken. Om alvast wat ervaring met geldzaken op te doen. Zoals je ziet, heb je allerlei mogelijkheden. Wil je een zo hoog mogelijk rendement op het eind van de rit? Vergelijk dan zeker de diverse spaarrekeningen en inventariseer welke rekening je de beste voorwaarden en hoogste spaarrentes biedt.

Wens je meer informatie over sparen kind ? Leg je vraag aan ons voor via onze contact pagina. Wij beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk.

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top