Zakelijke rekeningen beheren is voor veel bedrijven een tijdrovende klus. Zeker als je veel inkopers hebt. Wallester wil dat een stuk gemakkelijker maken met slimme producten. Passen deze producten bij jouw bedrijf? Wat is Wallester, wat kun je ermee, en is het de moeite waard? In dit artikel onze Wallester review en ervaringen.
Wat is Wallester?
Wallester is een financiële instelling uit Estland. Wallester ontwikkelt digitale oplossingen voor bedrijven – Wallester Business – oplossingen voor het uitgeven van bedrijfskaarten en kostenbeheer wat het bedrijf een heuse fintech maakt. Het bedrijf biedt White Label-oplossingen, waarmee bedrijven hun eigen Visa-kaarten kunnen aanbieden. Het bedrijf werkt samen met bedrijven in de Europese Economische Ruimte (EER), met bedrijven in het VK, de VS, Canada, Australië en Hongkong.
Daarnaast biedt Wallester Business bedrijven ook de mogelijkheid om zakelijke VISA-kaarten uit te geven. Laten we er wat dieper in duiken.
De producten van Wallester
Bij Wallester Business vind je verschillende soorten kaarten. De belangrijkste kaarten zijn de prepaid kaart en de virtuele kaart. Uitgavenbeheer is een mooie functie waarmee je precies ziet waaraan een bedrijf het meeste geld uitgeeft. Zo kun je het meer controleren.
Wallester Business
Wallester biedt verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis versie met 300 virtuele kaarten en onbeperkte fysieke kaarten. Betaalde abonnementen, zoals Premium en Platinum, bieden meer kaarten en extra functies, zoals gedetailleerde analyses en een persoonlijke accountmanager.

Prepaid kaart
De creditcard of betaalkaart ken je natuurlijk wel van je eigen privébank: je betaalt onmiddellijk voor goederen en diensten. Met een gewone kaart kun je rood staan en schulden maken. Met een prepaid kaart kan dat niet. Je kunt niet meer uitgeven dan het eerder op de kaart bijgeschreven bedrag. Deze kaart is ideaal voor kleine bedrijven die meerdere inkopers hebben. Het hoofd van de financiële afdeling stelt een budget vast, en meer dan dat kan niet uitgegeven worden. Zo kom je als werkgever nooit voor onplezierige verrassingen te staan.
Een prepaid kaart is niet gebonden aan een bankrekening of een kredietlijn, maar alleen aan het bedrag dat je er van tevoren op hebt gezet. Je hebt de mogelijkheid om een kaart meerdere keren op te waarderen.
Ook slim: je kunt deze kaarten gewoon gebruiken met Apple Pay en Google Pay. Ze zijn namelijk voorzien van NFC-technologie. Draadloos betalen werkt dus gewoon. Net als met een gewone bankpas.
Wallester Prepaid Kaart
Wallester is een prepaid VISA-kaart met een handige betaalmethode. Betaal onmiddellijk voor goederen en diensten en doe betalingen zonder meer uit te geven dan het eerder op de kaart bijgeschreven bedrag. Geef prepaidkaarten uit met uw logo.
Virtuele kaart
Een kaart die je niet in je hand houdt: dat is de virtuele kaart. Het is het handigste alternatief voor de klassieke betaalkaart. Je kunt hiermee veilig aankopen doen op elke plek waar VISA-kaarten worden geaccepteerd. Het mooie van zo’n kaart is dat deze onmiddellijk uitgegeven en gebruikt kan worden. Het is gemakkelijk om zo’n kaart te gebruiken. Daardoor ontdekken steeds meer bedrijven de voordelen ervan – voor het controleren van de bedrijfsuitgaven die elk team of elke werknemer tijdens een zakenreis doet, of voor het betalen van marketingcampagnes
Je zet deze kaart simpelweg in je wallet van je telefoon. Je houdt je telefoon bij het pinapparaat en de betaling komt meteen door. Ook kun je de virtuele kaart gebruiken voor online aankopen of voor geldopname bij geldautomaten. Een virtuele kaart heeft overigens dezelfde kenmerken als een traditionele betaalkaart. Dus ook hier vind je een nummer, een vervaldatum en een veiligheidscode van drie cijfers (CVV) op. Het lijkt dus op een creditcard.
Een virtuele kaart heeft een beperkte geldigheidsduur, de eigenaar ervan kan een betalingslimiet instellen en zelfs bepalen waaraan geld uitgegeven mag worden. Op die manier sluit je elk risico op fraude door werknemers uit.
Wallester Virtuele Kaart
De Wallester virtuele kaart is een digitale betaalkaart die wordt uitgegeven zonder fysieke drager en bedoeld is voor cashloze betalingen voor goederen en diensten bij POS-terminals en online winkels en voor geldopnames bij geldautomaten.

Uitgavenbeheer
Bij Wallester kun je op een eenvoudige manier je zakelijke uitgaven bijhouden. Je volgt alle betalingen in real time. Wordt er te veel geld uitgegeven? Dan kun je efficiënt het bedrijfsbudget aanpassen. Beheer je zakelijke uitgaven door dagelijkse en maandelijkse limieten toe te voegen. En geef toegang tot verschillende betaalmethoden en geldopnames.
Of je nu zakelijke ritten wil bijhouden, wil zien hoeveel onkosten voor zakenreizen er zijn gemaakt, of wilt zien wat je uitgeeft aan bijvoorbeeld reclamecampagnes via sociale media: je kunt het allemaal terugvinden in het uitgebreide uitgavenbeheer van Wallester. En er is een speciale functie voor het uploaden van facturen direct na de aankoop, zodat er geen enkele cent verloren gaat en niet wordt bijgehouden.
De ervaringen met Wallester
Wallester is nog relatief nieuw, en dat zien we ook aan het aantal recensies online. Er zijn nog niet zoveel recensies te vinden. De recensies die we wel vinden, zijn overwegend positief. Bij Trustpilot scoort de aanbieder 4 sterren van de maximaal 5 sterren.

Wat klanten van de service vinden
De meeste klanten zijn lovend over Wallester. Ze vinden met name de mogelijkheid voor uitgavenbeheer handig en geven complimenten over de mogelijkheid om zelfs verschillende soorten kaarten met elkaar te combineren.
Over de klantenservice zijn wisselende reacties. Zo zijn er mensen die heel snel een kundig antwoord op hun vragen hebben ontvangen, maar er zijn ook klanten die geen goede ervaring hadden met de klantenservice. Zo zijn er meldingen te vinden van bedrijven bij wie de kaart zonder verdere uitleg werd afgesloten. Meestal is dit het gevolg van het breken van de algemene voorwaarden. Het is dus heel belangrijk dat je die leest, en je je daarmee akkoord verklaart.
Gebruiksvriendelijkheid
Wallester wordt als gebruiksvriendelijk beschouwd. De wat meer technisch ingestelde klanten van Wallester zijn blij met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de API van Wallester. Dat is een achterdeur waarmee je je eigen software voor Wallester kunt schrijven. Of het nu gaat om betalingen, de volgorde van de kaarten of om de uitgifte ervan: het kan met de API gekoppeld worden.
Om het wat technischer te maken: Wallester gebruikt een REST API die je kunt koppelen met de JSON Web Token (JWT) voor standaardbeveiliging, Op het programmeerplatform GitHub vind je allerlei open-source voorbeelden om Wallester Business te gebruiken voor je zelf ontwikkelde software.
Ben je wat minder technisch ingesteld, dan gebruik je natuurlijk gewoon de website of de app van Wallester. Hierin vind je alles wat je nodig hebt, zoals het beheren van je kaarten, het instellen van limieten en het monitoren van je uitgaven.
De kosten
Wallester Free | Gratis |
Wallester Premium | €199 per maand |
Wallester Platina | €999 per maand |
Bij Wallester kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Wil je alleen gebruikmaken van de basisfuncties, en heb je maximaal 300 virtuele kaarten nodig, dan kun je een gratis account maken. De premium accounts beginnen vanaf 199 euro per maand. Dan krijg je ook wel geavanceerde functies, en kun je maximaal 3000 virtuele kaarten aanmaken.
Met een Platina-account betaal je 999 euro per maand, maar dan heb je ook meerdere platinum visitekaartjes, kun je maximaal 15.000 virtuele kaarten maken en een onbeperkt aantal fysieke kaarten aanvragen.
Voor de echt grote bedrijven kan ook een prijs op maat worden afgesproken. Dan worden alle producten op maat gemaakt en staat er 24 uur per dag ondersteuning klaar. Al je vragen worden opgelost door een persoonlijke accountmanager. Ook staat de API wagenwijd open om je eigen software te ontwikkelen.
Hoe veilig is Wallester?
Wallester gebruikt zogenoemde 3D Secure-technologie. Daarmee wil het klanten beschermen tegen fraude. Bovendien heb je extra authenticatie nodig om in te loggen of om transacties snel te kunnen bevestigen. Je kunt zelf instellen hoe streng je je kaarten wilt beveiligen.
Deze fintech houdt zich aan de Europese veiligheidsnormen voor banken en klantfondsen. Het bedrijf volgt daarvoor de Electronic Money Regulations 2011. Deze zijn van toepassingen op alle Europese financiële organisaties. Zo moet Wallester zich houden aan een meerlagig beveiligingsbeleid dat voldoet aan de eisen van de PSD2-richtlijn. Het bedrijf is een geautoriseerde Payment Service Provider, officieel Visa Principal Member en staat geregistreerd bij de Estische financiële autoriteiten. Goed om te weten: het geld dat je hier parkeert, valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat Wallester geen bank is.
De voor – en nadelen van een zakelijke rekening bij Wallester
Bij Wallester geniet je bepaalde voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de snelle uitgifte van kaarten, een onbeperkt aantal fysieke kaarten en geavanceerde functies voor kostenbeheer. Bovendien kun je je kaarten op ieder moment van de dag aanpassen. De klantenservice reageert doorgaans snel en effectief, waardoor je als bedrijf snel verder kunt.
Wallester Business biedt rekeningen in 10 valuta’s waaronder euro (EUR), Amerikaanse dollar (USD), Britse pond (GBP), Zweedse kroon (SEK), Noorse kroon (NOK), Deense kroon (DKK), Poolse zloty (PLN), Tsjechische kroon (CZK), Hongaarse forint (HUF) en Roemeense leu (RON).
Het bedrijf maakt wat groeipijnen door: er zitten wel hele grote verschillen tussen gratis en betaalde abonnementen, maar er is geen druk om te migreren naar een betaald pakket. Het bedrijfsmodel van Wallester Business is gebaseerd op de interchange fee, waardoor er geen onnodige kosten van klanten worden geëist.
Het lijkt erop dat Wallster Business geen traditionele zakelijke bankrekening aanbiedt, waarbij je bijvoorbeeld geen overschrijvingen naar andere bankrekeningen kunt doen. In plaats daarvan bieden ze alleen mogelijkheden voor online betalingen, offline betalingen en abonnementsbetalingen. Dit kan voldoende zijn voor zakelijke uitgaven en kan helpen bij het voorkomen van regelgeving-overtredingen die mogelijk gepaard gaan met traditionele bankdiensten.
Je kunt als bedrijf een Wallester Business-account gratis gebruiken, totdat je niet meer dan 300 virtuele kaarten nodig hebt. Bovendien richt Wallester zich vooral op Europa en het Verenigd Koninkrijk.
Conclusie Wallester review
De snelle uitgifte van kaarten, een onbeperkt aantal fysieke kaarten en geavanceerde functies voor kostenbeheer en de flexibiliteit maakt dat Wallester een interessante keuze is voor jouw zakelijke rekening. De klantenservice reageert doorgaans snel en effectief, waardoor je als bedrijf snel verder kunt.
Je kunt Wallester ongelimiteerd gratis gebruiken. Zo kun je een DEMO proberen. De Demo is een kans om het productdashboard te bekijken voordat je jouw bedrijf aanmeld. Is het niets voor jou, dan kun je gemakkelijk je rekening(en) weer sluiten. Maar we raden het zeker aan om eens op ontdekkingstocht te gaan.