We hebben weer een mooi nieuw product in het finance segment. Dit keer het P2P investeringsplatform Bondster waar je kunt investeren in Peer to peer leningen. In dit artikel onze Bondster review en ervaringen.

Wat is Bondster?

Bondster is een Tsjechische FinTech start-up met meer dan 13.000 investeerders uit 85 verschillende landen, die investeringen in leningen aanbiedt. Ze verbinden investeerders uit het grote publiek met vertrouwde kredietverstrekkers, waar je kunt beleggen in leningen die meestal gedekt zijn, bijvoorbeeld door onroerend goed. Dankzij Bondster kunnen beleggers een hoog rendement van 10% per jaar of meer behalen. Bondster is momenteel actief in België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Mexico, Nederland, Polen en Spanje.

Bondster review

Hoe werkt het?

Hieronder zie je een illustratie van hoe Bondster werkt:

 

Bondster_hoe-werkt-het_review_ervaringen

Het proces werkt op deze manier (van rechts naar links):

1. Allereerst vraagt de debiteur een lening aan bij de leningverstrekker. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt de lening toegekend.

2. Ten tweede krijgt de leningverstrekker de lening gepubliceerd op de Bondster-marktplaats.

3. Last but not least wordt de lening vervolgens beschikbaar gesteld voor investering op de website van Bondster.

Van hieruit kun je investeren in de lening. Wanneer de debiteur vervolgens de lening terugbetaalt, ontvang je rente over jouw geld.

Bondster review en ervaringen: aandachtspunten

Het platform

Bondster is een Peer-to-Business (P2B) investeringsplatform dat investeerders een aantrekkelijke mogelijkheid biedt.  Het principe is eenvoudig: je kunt investeren in leningen aan mensen die een kredietbehoefte hebben met een bewezen staat van betaling. Bondster opereert als een marktplaats waar deze leningen worden aangeboden als investeringsmogelijkheden en fungeert als tussenpersoon tussen investeerders en geldschieters. De type leningen waar je in kunt investeren zijn vooral consumentenleningen.

Leningen op het Bondster-platform worden aangeboden door geverifieerde kredietverstrekkers zoals: Acema, Bezbanky, stikcredit, Kviku, Lime en Ibancar. Investeerders hebben gezamenlijk bijna 78 miljoen EUR op het platform ingezet.

Leningen Gepubliceerd vs. Leningen voldaan Cumulatief (EUR)

Leningen volumes gefund

De leningen zijn gefund door meer dan 13.000 investeerders op Bondster.  Wil je ook starten met investeren? Je kunt al starten vanaf een minimale inleg van €5,-. Open een account en start met investeren.

Bondster statistieken

Bondster logo

Oprichting 2017
Investeerders 13.277
Rente tot 15%
Lening periode 1 - 12 maanden
Lening type Consumentenlening
Leningen gefund € 77,000,000 +
Min. investering: € 5
Max. investering Ongelimiteerd

Onderpand leningen

Bondster is uniek door dat de investeringen worden beschermd door de zekerheden van de leningen, die onroerend goed of andere roerende goederen kunnen zijn. In geval van wanbetaling door de debiteur, wordt het onderpand van deze lening verkocht.

Terugkoopgarantie

Op Bondster is een deel van de leningen gedekt door een terugkoopgarantie. Dit betekent dat je beleggingen worden teruggekocht door de kredietverstrekker als de kredietnemer de lening niet terugbetaalt.

De voorwaarden van de terugkoopgarantie zijn afhankelijk van de kredietverstrekker van de betreffende lening. Meestal duurt het 30 of 60 dagen, evenals een beschermingsperiode van 7 dagen die wordt toegepast vanwege het overdrachtsproces van betalingen.

Je kunt de leningen met een terugkoopgarantie zien met het “terugkoop”-pictogram in de lijst met investeringsaanbiedingen.

Kosten

Bondster berekent 1% per jaar over je geïnvesteerde bedrag, maar alleen voor beleggingen in CZK. Beleggen in euro’s is kosteloos en blijft tot nader order gratis.

Autoinvest

Een van de vele goede dingen van Bondster is de functie voor automatisch beleggen die je op het platform kunt vinden. Met deze functie kun je jouw investeringen op de automatische piloot zetten, wat betekent dat je kunt investeren, zonder dat je elke keer dat één van je bestaande leningen afloopt nieuwe leningen hoeft te selecteren om in te investeren.

De auto-invest-functie die op Bondster te vinden is, is over het algemeen erg goed.

Een optie die je op veel andere platforms niet zult vinden, is de optie om de diversificatie-instellingen te wijzigen. Hiermee kun je aanpassen hoeveel procent van je totale beleggingen je bij elke leningverstrekker op Bondster wilt beleggen.

Meer weten over Bondster auto-invest? Ga dan naar de FAQ op de website voor meer informatie.

Investeren in Bitcoin leningen

Bondster heeft onlangs een nieuw product gelanceerd waarbij investeerders de mogelijkheid hebben om te investeren in door bitcoin gedekte leningen op het Tsjechische investeringsplatform Bondster.cz met een rendement van 10%. Het voordeel van door Bitcoin gedekte leningen is dat de lening is afgedekt tegen prijsschommelingen van bitcoin en dat beleggers er elke maand een stabiel rendement uit halen.

Bitcoin prijs ROI in directe investering in bitcoin ROI in door bitcoin gedekte leningen*
Stijgt met 50% +50 %  +10 %
Stijgt met 5% +5 % +10 % ✓ 
Daalt met 5% -5 % +10 % ✓ 
Daalt met 20% -20 % +10 % ✓ 
Daalt met 50% -50 % +10 % ✓ 

Is investeren via Bondster veilig?

Bondster Marketplace s.r.o. is eigendom van CEP Invest Private Equity SE – een grotere investeringsmaatschappij met meer dan 5 bedrijven in portefeuille.

Het feit dat Bondster onderdeel is van een ervaren investeringsmaatschappij geeft ons het vertrouwen dat zij als bedrijf in een zeer solide positie verkeren.

Aanbieders en type leningen

Op het platform van Bondster vind je heel wat kredietverstrekkers:

Bondster leningen aanbiedersBondster type leningen

Interessant is dat sommige van deze aanbieders in leningen ook te vinden zijn op andere gerespecteerde P2P-platforms zoals Mintos en Iuvo Group.

KVIKU HOLDINGS LTD (Kviku) is een van deze aanbieders en is goed voor ongeveer 15% van het leenvolume op Bondster. Kviku is sinds 2015 winstgevend en volgens de Mintos-rating valt dit bedrijf in de categorie “matig risico” met een B-rating. De grootste aanbieder van leningen is Acema.

Afgezien van de “gedeelde” leningverstrekkers, komen veel kredietverstrekkers op Bondster uit Tsjechië, maar je kunt ook kredietverstrekkers vinden uit de Filippijnen, Mexico, Kazachstan, Zuid-Afrika en meer.

Als we kijken naar het type leningen dat wordt aangeboden op het platform van Bondster zijn dit toch vooral consumenten leningen met 36.5%.

Voordelen investeren bij Bondster

✓ Tot 15% rente op investeringen

✓ Leningen worden gedekt met terugkoopgarantie

✓ Gratis gebruik van platform

Bondster cashback bonus van 1%

Bondster biedt een bonus aan voor nieuwe investeerders die door andere investeerders naar het platform worden verwezen.

Met de bonus krijg je een cashback-bonus van 1% op de investeringen die je doet op Bondster gedurende de eerste 90 dagen.

Om de promotiebonus te krijgen, hoef je alleen maar op de deze link te klikken en je te registreren. De link in de button is een affiliate-link die automatisch de Bondster-bonus activeert (geen promocode nodig):

Conclusie van onze Bondster Review

Bondster is een goed P2P-platform met een goede staat van dienst. Het verwachte rendement is hoog en vergelijkbaar met dat van andere platforms als je in leningen met euro belegt. Alle kredietverstrekkers waar Bondster mee werkt worden zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd, zoals eerder beschreven in dit overzicht. Als het gaat om de auto-invest-functie, heb je echt een aantal geweldige opties waardoor Bondster zich onderscheidt van de meeste anderen. Het is gemakkelijk om zowel een storting als een opname te doen via het platform.

Benieuwd naar meer investerings mogelijkheden? Lees onze 11 tips voor geld investeren met weinig geld en hoog rendement.

Disclaimer: Investeren is nooit zonder risico.

Top