overstappen naar andere spaarrekening

Je bent op zoek naar een nieuwe plek voor je spaargeld. Wellicht omdat je een hogere rente gevonden en je wilt overstappen naar een andere spaarrekening, hoe moet dat? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

Waarom overstappen naar een andere spaarbank en spaarrekening?

Overstappen naar een andere bank met een spaarrekening die een hogere rente biedt, kan zeker interessant zijn. Zeker als je kiest voor sparen via internet. Met de huidige lage spaarrentes bij de grootbanken kan het zeker interessant zijn over te stappen naar een andere spaarrekening zonder voorwaarden met een hoge rente. Want, bijna één procentje meer kan je op termijn toch mooi wat extra spaartegoed opleveren. Bovendien regel je het overstappen heel eenvoudig zelf online met de Overstapservice.

Waarop moet je letten als je overstapt naar een andere spaarbank?

Overweeg je over te stappen naar een andere bank met een hogere spaarrente? Dan is het goed niet alleen de hoogste spaarrentes te vergelijken. Lees ook de voorwaarden van de spaarrekeningen goed na. Zeker als je kiest voor een (internet)spaarrekening met een vaste rente en beperkende voorwaarden. Die verschillen onderling nogal. Vervolgens wil je natuurlijk je spaargeld parkeren bij een betrouwbare bank als je overstapt.

Depositogarantie

Check daarom of een bank onder het depositogarantiestelsel van DNB valt. Als je bank onverhoopt bankroet gaat, krijg je je geld tot maximaal €100.000 per bank terug. Trouwens kies je voor sparen bij een niet-Nederlandse bank? Maar wel bij een bank binnen de Europese Unie? Dan is je spaargeld volgens Europese richtlijnen ook tot circa €100.000 gegarandeerd. Het enige nadeel is dat je je tegoed moet claimen in het vestigingsland van de bank. Heb je plannen om over te stappen? Houd dan rekening met bovenstaande punten.

Overstappen regel je eenvoudig zelf

Denk je dat overstappen naar een andere bank een heel gedoe is? Nou dat valt best mee. Wil je volledig overstappen naar een andere bank? Dus zowel met je betaal- als spaarrekening? Dan regel je dat tegenwoordig heel eenvoudig met de Overstapservice van de banken.

Gaat het alleen om een (internet)spaarrekening? Dan is het openen van een spaarrekening bij een andere bank voldoende. Bij diverse aanbieders is het namelijk niet meer noodzakelijk dat je eerst een betaalrekening opent. Er zijn tegenwoordig namelijk veel banken die zich specifiek met sparen bezighouden en dus geen betaalrekeningen hebben. Kortom, overstappen is super eenvoudig en regel je gemakkelijk zelf. 

Overstappen spaarrekening Top 3

Centraal Beheer sparen
2,10% 3,47%3,60%
Spaarrekening | EUR 1 jaar | EUR 2 jaar | EUR
Bekijk directBekijk directBekijk direct

Top