Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Privatbanka. De bank uit Slowakije is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren.

Privatbanka ervaringen

De bank begon zijn activiteiten op de Slowaakse markt op 1 november 2005 en is nu de enige gespecialiseerde bank in Slowakije die zich vooral richt op private banking.

Privatbanka biedt diensten aan zowel bedrijven als particuliere klanten. In 2019 bedroegen de klantendeposito’s van Privatbanka ongeveer 587 miljoen euro, met een kredietvolume van 393 miljoen euro. De winst na belastingen is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en bedroeg in 2019 circa EUR 9,1 miljoen.

Privatbanka’s goede dienstverlening en optimale ervaring wordt regelmatig bekroond. Het Privatbanka Wealth Management pakket won al vier jaar op rij de Slowaakse prestigieuze ‘Gold Coin’ award. Het Privatbanka Wealth Management pakket is beschikbaar voor klanten die minstens € 170.000 bij Privatbanka storten.

Betrouwbaar?

De bank zag haar netto winst de afgelopen jaren stabiel groeien. Het vermogen nam in 2016 fors toe met 20% naar € 841 miljoen. Dit zijn cijfers die zowel een resultaat als bevestiging zijn van het doorlopende vertrouwen van zijn klanten.

Privatbanka’s CET1 kapitaalratio bleef het afgelopen decennium stabiel en bedroeg per eind 2016 een stevige 12,8%. Volgens Bazel III kapitaal- en liquiditeitsregels moeten alle banken tegen 2019 een minimale CET1-naar-risicogewogen activa-ratio (RWA) van 4,50% hebben. De kapitaalstructuur van een bank bestaat uit Lower Tier 2, Upper Tier 1, AT1 en CET1. De bedrijfsaudit en controle van de jaarrekening wordt door Deloitte uitgevoerd.

Sinds juni 2007 is Penta Investments Limited de enige (100%) aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese beleggingsgroep gespecialiseerd in lange-termijn investeringen en heeft voor € 8,5 miljard aan investeringen, gespreid over meer dan 10 markten. De beleggingsgroep heeft onder meer kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, en Warschau.

Depositogarantiestelsel

De Slowaakse Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU. De uitbetalingstermijn is 20 werkdagen en de uitbetalingsvaluta de Euro. Je hoeft niet zelf naar Slowakije te reizen. Je kunt Raisin een volmacht verlenen, Raisin claimt je deposito dan voor je. Heb je meer spaargeld, spreid dan uit bij meerdere banken.

Rentepercentages Privatbanka

De rentetarieven luiden als volgt:

Aanbieder Termijn Min. inleg Rente Open rekening
Privatbanka 1 jaar €5.000 2,30% Open nu
Privatbanka 2 jaar €5.000 2,60% Open nu
Privatbanka 3 jaar €5.000 3,00% Open nu
Privatbanka 4 jaar €5.000 3,00% Open nu
Privatbanka 5 jaar €5.000 3,00% Open nu

Minimale inleg Privatbanka

De bank biedt al deposito’s aan met een inleg vanaf €5.000.

Privatbanka deposito openen

Het openen van een Privatbanka deposito gaat dus via Raisin. Raisin is (AFM-vergunninghouder voor bemiddelen in spaarrekeningen). Zonder tussenkomst van Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Raisin behaalde onlangs succes met het bemiddelen van deposito’s voor de Belgische spaarbank CKV met meer dan 6.000 aanmeldingen. Gemiddeld gaat het om €27.000 per nieuwe klant.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid van het platform en de hoge rente. Bekijk Privatbanka en open direct.

Open rekening

Top