Deze keer hebben we een mooie en zeer aantrekkelijke campagne in het finance segment. Het gaat dus om het Europese platform  “Reinvest24” voor vastgoedinvesteringen in o.a. Estland. In dit artikel onze ReInvest24 review en ervaringen waar je ook als Nederlander kunt investeren

Wat is ReInvest24?

Reinvest24 is een Europees platform voor vastgoedinvesteringen. Het platform is gestart in 2018 , maar het management achter dit bedrijf is al meer dan 10 jaar actief. Het team van Reinvest24 bestaat uit ervaren finance, IT, marketing- en onroerendgoedexperts die vele jaren ervaring en totaal meer dan 10 miljoen investeringen onder beheer hebben. Er werken momenteel 13 medewerkers.

Als investeerder kun je makkelijk gebruik maken van het platform en starten met investeren in onroerend goed met een minimale inleg van 100 euro. Het platform biedt residentiële en commerciële projecten van Estland, Letland, Moldavië en Spanje. De duur van de projecten variëren van 6 tot 36 maanden. Belangrijk te weten is dat alle projecten verzekerd zijn door een hypotheek. Als er iets niet goed gaat met het project of platform zelf, kan het onderpand worden verkocht en het geïnvesteerde bedrag worden teruggekregen.

Reinvest24 review en ervaringen

De website van Reinvest24. Investeer in Europese vastgoedobjecten.

Hoe werkt het?

ReInvest24 fungeert als een tussenpersoon tussen investeerders  die willen beginnen te investeren in onroerend goed met een kleine inleg en vastgoed projecten die op zoek zijn naar financiering.

Om te kunnen investeren moeten investeerders zich registreren middels KYC verificatie.  Vervolgens bepaal je het bedrag wat je wilt investeren. Hierna bepaal je in welk project je wilt investeren en kun je beginnen met genereren van winsten uit huurinkomsten. Dit is hoe het werkt in een stappenplan:

1. ReInvest24 selecteert potentieel in waarde stijgende vastgoed objecten en publiceert dit op het platform om geld op te halen van investeerders

2. Investeerders openen een account op het ReInvest24 platform en kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van vastgoedobjecten. Je kunt al inleggen met een lage minimale inleg van €100,-.

3. Nadat een vastgoedobject volledig is gefinancieerd wordt er een SPV (Special Purpose Vehicle) bedrijfsstructuur gecreëerd. De investeerder profiteert nu van huurinkomsten en potentiële waardestijging van het vastgoed.

4. SPV beheerd en managed het vastgoed, deals, bouw en de dagelijkse operatie.

5. De investeerder krijgt maandelijks dividend uit huurinkomsten.

6. Wanneer een vastgoedobject wordt verkocht ontvangt de investeerder zijn deel van de winst en kan er besloten worden dit bedrag op te nemen of te herinvesteren.

ReInvest24 feiten en cijfers

Reinvest 24 statistieken

In 2020 and 2021 verwelkomde Reinvest24 een hoop nieuwe investeerders uit Nederland, momenteel komen ongeveer 10% van de nieuwe investeerders uit Nederland.  Enkele van de grootste investeerders op het platform komen uit Nederland. Er is in totaal voor 12.58 miljoen euro gefinancierd door 10.000 investeerders op het platform in 2020. In totaal zijn er 78 vastgoed objecten aangekocht waarvan er inmiddels zeven zijn verkocht. De gemiddelde termijn van een object ligt tussen de 6 en 36 maanden. Het rendement dat behaald kan worden is gemiddeld 14.8 %*. Dit is een combinatie van huuropbrengsten + verhoging van de waarde van het onroerend goed. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Het gemiddelde portfolio van investeerders op Reinvest24 beslaat 2.100 euro. Veel van de nieuwe investeerders starten met kleinere bedragen van €500 – €1000 om het platform te testen. De grootste investeerders hebben inmiddels een portfolio van boven de 300k.

Reinvest24 review en ervaringen (aandachtspunten)

Nu we weten dat Reinvest24 in trek lijkt bij Nederlanders en een mooi rendement kan opleveren.  Op welke punten moet je dan letten bij het openen van een gratis investeerders account? Hieronder duiken we meer op de details met onze Reinvest24 review na het openen van een account.

Vastgoedobjecten

Het is mogelijk om in drie verschillende type vastgoedobjecten (verhuur, development, buy to sell) te investeren in Estland, Letland, Moldavië en Spanje waarbij je een rendement kunt behalen tot 14.8% gemiddeld. Bij de meeste crowdfunding platforms in vastgoed objecten is je investering gelieerd aan een broker en investeer je niet daadwerkelijk zelf in het project, bij Reinvest24 wel en ben je dus samen met andere investeerders daadwerkelijk eigenaar. Ook zijn er erg interessante projecten zoals bijvoorbeeld het eerste antivirus shopping centre in Moldavië. Reinvest24 werkt met internationale developers zoals Kirsan Holding dat al eerder meerdere succesvolle projecten ontwikkelde in Spanje, Letland, Zwitserland, Duitsland, Roemenië en Moldavië. Bij het type buy to sell worden objecten aangekocht met als doel weer met winst door te verkopen. Om tot die waardeverhoging te komen worden objecten gerenoveerd.

Vastgoedobjecten Reinvest24

Bekijk vastgoed objecten op het platform van Reinvest24

Wat zijn de kosten?

ReInvest24 rekent 1% van het investeringsbedrag om de verwervingskosten van eigendommen te kunnen bekostigen.
Het brengt ook 10% in rekening van de huurinkomsten die zijn gegenereerd. Deze kosten dekken verschillende beheer gerelateerde uitgaven.

Hoe veilig is je investering?

Reinvest24 zich voornamelijk op equity-based real estate crowdfunding, wat inhoudt dat je samen met andere investeerders eigenaar wordt van het onroerend goed.

Zoals bij alle crowdfundingplatforms voor onroerend goed, is het onderpand voor elk project het onroerend goed zelf, wat betekent dat het geld dat je investeert, daadwerkelijk wordt gegarandeerd door het stuk onroerend goed dat je krijgt. Je kunt natuurlijk nog steeds wat geld verliezen als de vastgoedmarkt bijvoorbeeld daalt of als het pand geen huurder heeft, maar dit is het risico dat bij elke vastgoedinvestering hoort.

Het team van Reinvest24 richt zich ook op het selecteren van alleen de beste objecten om op hun platform te plaatsen. Voor elke eigenschap evalueren ze drie criteria:

1. Hoe gemakkelijk zal het zijn om het onroerend goed op de markt te verkopen

2. De leegstandsindex, of hoe gemakkelijk het zal zijn om een ​​huurder te vinden

3. De verwachte prijsgroei, of wat is de typische kapitaalgroei voor vergelijkbare eigendommen

Je kunt al vanaf 100 euro in onroerend goed investeren, wat betekent dat je zelfs met een klein kapitaal in onroerend goed op het platform kunt investeren. Om risico op het platform te verkleinen dien je in zoveel mogelijk verschillende objecten te investeren. Als je bijvoorbeeld 10 eigendommen in je portefeuille hebt, zal de impact van een huurder die een maand niet betaalt aanzienlijk lager zijn dan wanneer je slechts één woning had.

Ten slotte wordt voor elk object zoals eerder in deze Reinvest24 review al genoemd een SPV (Special Purpose Vehicle) aangemaakt, wat een vereenvoudigde bedrijfsstructuur is. Als belegger wordt je in feite aandeelhouder van dit vereenvoudigde bedrijf, dat eigenaar is van het onroerend goed waarin je belegt. Dit betekent dat zelfs als Reinvest24 zou stoppen, je nog steeds de rechtmatige eigenaar van het onroerend goed bent en geen geld verliest.

Dus met dit alles gecombineerd, is het zeker veel veiliger om een ​​portfolio op te bouwen op een platform als Reinvest24 dan het kopen van een enkel appartement om het bijvoorbeeld te verhuren.

Cashback en bonus voor nieuwe investeerders

Reinvest24 lanceert een actie waarbij elke nieuwe gebruiker een bonus tot 10 euro ontvangt bij aanmelding via deze link. De actie loopt van 1 september tot 30 november.

Secondary market

Mocht je toch besluiten om vroegtijdig te stoppen met investeren kan je investering overgenomen worden op de tweedehands markt. Het betekent dat je investering kan worden gekocht door 100 verschillende gebruikers, vanaf 1 euro elk.

Conclusie: Reinvest24 review en ervaringen

Uit onze Reinvest24 review en ervaringen komt naar voren dat investeren in vastgoed via dit Europese platform interessant is voor Nederlanders die spaargeld willen spreiden en op zoek zijn naar een hoger rendement. Door in dit platform te investeren, krijg je de meeste voordelen die je gewoonlijk hebt van klassiek beleggen in onroerend goed: maandelijkse huurinkomsten en vermogensgroei wanneer een project wordt verkocht. Profiteer nu ook van een cashback en welkomstbonus van 10 euro.

Open hier een gratis account en start met investeren.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top