Simpel sparen: anno 2011 is sparen een stuk eenvoudiger. Er zijn minder verschillende soorten spaarrekeningen, je kunt gemakkelijker switchen van bank en bovendien neemt de service toe.  Tenminste dat zijn de uitkomsten van een onderzoek van MoneyView. ‘Simpel’ sparen lijkt de nieuwste trend.

Voorheen: hoge rente met beperkende voorwaarden

Wilde je voorheen in aanmerking komen voor een hoge rente? Dan stelde de bank allerlei beperkende voorwaarden, aldus het onderzoek van MoneyView. Bijvoorbeeld dat je je geld gedurende een bepaalde periode op de bank moest laten staan. Inmiddels lijkt het tij te keren.

Spaarrekeningen weer back to basic ?

MoneyView stelt in het onderzoek dat banken back to basic gaan met hun spaarproducten. Meer en meer komen er spaarrekeningen zonder beperkingen of bijzondere voorwaarden. Voor spaarders is dat aantrekkelijk. Zo is het onder andere gemakkelijker om van bank te wisselen als de rentes stijgen.

Minder uitgebreid spaaraanbod

Eveneens hebben banken, volgens het onderzoek van MoneyView, hun assortiment spaarrekeningen uitgedund. Zo telde het onderzoeksbureau in 2009 nog 94 dagelijkse opvraagbare spaarrekeningen. Nu 2 jaar later zijn dat er nog 78. Door het kleinere spaaraanbod is het voor spaarders eenvoudiger en overzichtelijker om een passende spaarrekening te kiezen.

Service als klantenbinder

Daarnaast richten banken zich meer en meer op serviceverlening om zich van elkaar te onderscheiden, constateert het onderzoek van MoneyView. Onder andere door het aanbieden van rente alerts, doelspaartools en applicaties voor smartphones. Extra services die het voor spaarders aantrekkelijker moeten maken om juist bij die ene bank te gaan sparen.

smartphone en ipad sparen

Spaarrekening openen?

Heb je plannen om een spaarrekening te openen? En zoek je een rekening zonder fratsen met een hoge rente? Dan zijn het vooral de internetspaarrekeningen die de minste beperkende voorwaarden kennen en hogere spaarrentes bieden. Echter, check behalve de rente zeker ook de voorwaarden.

Wil je weten welke bank de hoogste rente en beste voorwaarden biedt? Check via onze site online de verschillende aanbieders met elkaar. Wij vergelijken dagelijks namelijk 142 spaarrekeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top