Spaarrente Frankrijk

spaarrente frankrijk

Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente in Frankrijk? Het is momenteel mogelijk om een spaarrekening te openen in Frankrijk als Nederlander. Dit gaat via het spaarplatform Raisin. Renault Bank is toegetreden tot de Nederlandse markt en biedt direct de hoogste rente van Europa op een vrij-opneembare spaarrekening. Je spaargeld levert in Frankrijk nu een stuk meer op dan in Nederland.

Spaarrekening openen Frankrijk

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,26% Distingo Bank Distingo Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,90% Renault Bank Renault Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Deposito openen Frankrijk

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
1,50% Orange Bank Orange Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,20% Renault Bank Renault Bank
5 jaar Deposito
Verder
Meer info
2,15% Younited Younited
5 jaar Deposito
Verder
Meer info

Hoe hoog is de spaarrente in Frankrijk?

De spaarrente in Frankrijk is op dit moment een stuk hoger dan in Nederland. Nederlandse banken hebben spaargeld niet echt nodig, het is goedkoop om geld aan te trekken. Mede hierom zie je dat steeds meer buitenlandse banken een poging wagen Nederlands spaargeld aan te trekken. Nederland is namelijk een heus spaarland. Er staat momenteel voor meer dan 406 miljard euro aan spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen.

Hoe moet ik een spaarrekening openen in Frankrijk?

Doorgaan is het lastig om een spaarrekening te openen in Frankrijk. Je dient een woonadres te hebben en/of een Frans belasting nummer. Sinds de komst van online spaarbemiddelingsdiensten  zoals Raisin is het nu eenvoudiger geworden. Zo kun je nu online een spaarrekening openen. Je doorloopt een identificatie stappenplan en spaart met één account bij de beste Europese banken.

Nederlandse spaarders kunnen via het spaarplatform van Raisin.nl geheel online een spaarrekening openen. Met een rente die flink hoger is dan je bij Nederlandse aanbieders vindt. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Raisin.

Over sparen in Frankrijk

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa.

Net zoals Nederland behoort het land tot de 6 oprichtende landen van de (voorganger van de) EU en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. Al jarenlang is Frankrijk een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het handelsvolume met Frankrijk was ruim 57 miljard euro in 2019, meer dan de handel die we drijven met economische supermachten de VS en China (bron: RVO).

Frankrijk geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Franse staat haar financiële verplichtingen na kan komen.

Hoe werkt het dan met de belasting?

Als belastingplichtige in Nederland wordt je spaargeld, ongeacht in welk land dit staat, belast in Nederland en dient opgenomen te worden in uw belastingaangifte in Nederland. Frankrijk heft geen bronbelasting (0%) voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen. Houd er rekening mee dat de specifieke fiscale behandeling afhankelijk is van uw persoonlijke omstandigheden en dat er wijzigingen in de fiscale behandeling in de toekomst kunnen zijn. Voor een individuele toelichting op belastingkwesties kunt u contact opnemen met uw belastingadviseur.

Hoe zit het met het depositogarantiestelsel in Frankrijk?

Als je er voor kiest om te sparen in Frankrijk valt je spaargeld niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, wat betekent dat je je spaargeld niet terugkrijgt van De Nederlandsche Bank als de bank failliet gaat.

De Franse spaarbanken vallen wel onder het Franse garantiestelsel, vergelijkbaar met het onze. Als de bank failliet gaat moet je in Frankrijk aankloppen om je geld terug te krijgen. Dit wordt overigens begeleid door spaarplatform Raisin. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000 per rekeninghouder , per bank.

Conclusie: spaarrente Frankrijk

De spaarrente in Frankrijk is een stuk hoger dan in Nederland. Traditioneel is het lastig voor Nederlanders om een spaarrekening of deposito te openen in Frankrijk. Dankzij spaarbemiddelings platform Raisin kun je als Nederlander profiteren van de hoogste rente in Frankrijk door een flexibele spaarrekening te openen bij Renault Bank. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Net als in Nederland. Open hier direct.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,26% Distingo Bank Distingo Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,90% Renault Bank Renault Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Benieuwd naar alternatieven? Bekijk hieronder 5 andere populaire opties om te sparen in Europa tegen hoge rente.

 

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top