Spaarrente Italië

Spaarrente Italie_spaarrentesvergelijken

Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente in Italië? Om als Nederlander een spaarrekening te openen in Italië dien je een Italiaans adres te hebben.

Wil je als Nederlander sparen in Italië kun je in Nederland via spaarbemiddelaars terecht zoals Raisin. Je spaargeld levert in Italië nu een stuk meer op dan in Nederland.

Spaarrekening openen Italië

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
1,50% CiviBank CiviBank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Waar vind ik de hoogste spaarrente in Italië?

De spaarrente in Italië is op dit moment een stuk hoger dan in Nederland. Nederlandse banken hebben spaargeld niet echt nodig, het is goedkoop om geld aan te trekken. Mede hierom zie je dat steeds meer buitenlandse banken een poging wagen Nederlands spaargeld aan te trekken. Nederland is namelijk een heus spaarland. Er staat momenteel voor meer dan 406 miljard euro aan spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen. De hoogste rente op een flexibele spaarrekening vind je momenteel bij CiviBank.

Hoe moet ik een spaarrekening openen in Italië

Doorgaan is het lastig om een spaarrekening te openen in Italië. Je dient een woonadres te hebben en/of een Italiaans belasting nummer. Sinds de komst van online spaarbemiddelingsdiensten zoals Raisin is het nu eenvoudiger geworden. Zo kun je nu online een spaarrekening openen. Je doorloopt een identificatie stappenplan en spaart met één account bij de beste Europese banken.

Nederlandse spaarders kunnen via het spaarplatform van Raisin.nl geheel online een spaarrekening openen. Met een rente die flink hoger is dan je bij Nederlandse aanbieders vindt. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Raisin.

Deposito openen Italië

Of je nu wel een adres hebt of niet. Je kunt als Nederlander terecht bij de onderstaande banken. Bekijk hieronder een greep uit de beste deposito’s in Italië. Bij een deposito zet je jouw spaargeld voor een bepaalde tijd vast, tegen een vaste rente.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,55% CA Auto Bank CA Auto Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,60% Banca Progetto Banca Progetto
3 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,35% Imprebanca Imprebanca
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,00% Imprebanca Imprebanca
5 jaar Deposito
Verder
Meer info

Over Italië

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 26, 2019)

Hoe veilig is sparen in Italië?

De Italiaanse Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Hoe zit het met de belasting over spaargeld in Italië?

Als belastingplichtige in Nederland wordt jouw spaargeld, ongeacht in welk land dit staat, belast in Nederland en dient opgenomen te worden in uw belastingaangifte in Nederland. Alle noodzakelijke informatie zal je tijdig ter beschikking worden gesteld. Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Conclusie: spaarrente Italië

De spaarrente in Italië ligt een stuk hoger dan in Nederland. Traditioneel is het lastig voor Nederlanders om een spaarrekening of deposito te openen in Italië. Dankzij spaarbemiddelings platform Raisin kun je als Nederlander profiteren van de hoogste rente in Italië. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Net als in Nederland.

Benieuwd naar alternatieven? Bekijk hieronder 5 andere populaire opties om te sparen in Europa tegen hoge rente.

 

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top