Deposito sparen is erg handig als je je spaargeld voorlopig niet nodig hebt. Bijvoorbeeld om te sparen voor een toekomstige uitgave. Maar ook een financiële meevaller – zoals een erfenis – kun je opzij zetten tegen de hoogste deposito spaarrente. Wat biedt deposito sparen?

Waar moet je op letten als je de hoogste deposito spaarrente wilt? 9 tips!

Wat biedt deposito sparen?

Deposito sparen is heel eenvoudig. Je zet je spaargeld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. Voor enkele maanden, 1 jaar of zelfs 5 jaar. Des te langer je geld vaststaat, des te meer rente ontvang je.

Kies je voor een spaardeposito? Dan mag je tussentijds vaak niet bijstorten of opnemen. Wil je dat wel? Dan is er een grote kans op een boete.
Vervolgens zijn er spaardepositorekeningen met een minimale inleg en sommige spaardeposito’s betalen periodiek rente uit.

9 tips voor de hoogste deposito spaarrente

Wens je de hoogste deposito spaarrente tegen de beste voorwaarden? Vergelijk dan via spaarrentesvergelijken.net eenvoudig de diverse spaardeposito’s en aanbieders. Hieronder onze tips hoe je de deposito met de hoogste spaarrente kiest.

Tip 1. Geldt er een boete voor tussentijdse opnames van de spaardeposito? Hoe hoog is die?

Tip 2. Wil je de hoogste spaarrente ontvangen op je deposito? Hoe lang moet je spaargeld dan vaststaan?

Tip 3. Moet je een minimum bedrag inleggen op de deposito spaarrekening om de hoogste rente te ontvangen? Kijk hoe hoog het bedrag is.

Tip 4. Is het openen van een betaalrekening verplicht als je geld op een spaardeposito vastzet tegen de hoogste rente?

Tip 5. Mag je tussentijds geld bijstorten op je spaardepositorekening? En welke gevolgen heeft dat voor de hoge rente die je ontvangt?

Tip 6. Betaalt de deposito spaarrekening periodiek rente uit?

Tip 7. Check of de bank waar je een deposito met de hoogste rente opent onder het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank valt.

Tip 8. Controleer voor je begint met deposito sparen ook even de hoogste spaarrentes voor (internet)spaarrekeningen. Is het zeker dat die rentetarieven niet gaan stijgen?

Tip 9. Wil je dat deposito sparen je extra belastingvoordeel oplevert? Overweeg dan een groene spaarrekening, want die zijn tegenwoordig ook als spaardeposito verkrijgbaar.
Meer weten over de hoogste deposito spaarrentes? Of heb je een vraag over de beperkende voorwaarden van deposito spaarrekeningen? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top